fbpx

Blog

Kroz blog priče nastojimo da vas informišemo o aktuelnostima na razvoju projekta. Predstavljamo lokalne zanimljivosti i otvaramo prostor za vaš doprinos. Ukoliko pišete blog o trčanju obavezno nam se javite da objavimo link vašeg bloga. Želimo da uvežemo trkačku zajednicu i dijelimo zanimljive i korisne informacije. Pišite ukoliko imate nešto da podijelite sa nama, o trčanju ali i o drugim zanimljivostima. Priče kao što su “Trojan/Trogan” i “O nekropoli stećaka Krst” ističemo kao posebne dragocjenosti na našoj web stranici.

 • Volontiraj profitiraj!

  Volontiraj profitiraj! Vrijeme prolazi, kako ćemo mi sa njim u životnoj trci, od nas zavisi ponajviše 🙂 Prijave za volontiranje na pripremi i događaju su otvorene. U prijavnom obrascu smo za vas pripremili nekoliko pitanja a jedno od njih je obavezno: Koje oblasti volontiranja vas najviše zanimaju? (Možete odabrati više opcija) Uređenje i markiranje traseRegistracija……

  pročitaj više


 • Evolucija

  Evolucija Vjerovatno ću pretjerati što ću promjene u projektu Ormanj trail opisati kao jedan evolucioni skok, ali sada u ovom momentu ne želim da analiziram, imam takav osjećaj i vjerujem da je tako. Univerzum se posložio tako da se u organizacionom timu projekta okupe jaki ljudi (pročitajte projekat) a u samu organizaciju trke se partnerski……

  pročitaj više


 • Proboj

  Proboj prema Gradcu Oblačno jutro, četiri hrabra volontera naoružana entuzijazmom uputila su se sa planinarskog doma Ormanj na proboj prema Gradcu. Cilj je bio probiti se kroz staru zapuštenu planinarsku stazu kako bi se omogućio prolaz za volontere na narednim akcijama i sve brojnije šetače po Ormanju. Sa uređivanjem smo krenuli lagano od Ploče. Prelaz……

  pročitaj više


Zašto je blog bitan za uvezivanje trkačke zajednice i podsticanje na aktivno učešće

Vjerujemo da trčanje nije samo sport, već način života koji donosi mnoštvo prednosti – kako fizičkih, tako i emocionalnih. Naša misija je da kroz ovaj blog doprinesemo uvezivanju trkačke zajednice, podstaknemo ljude da započnu svoje trkačke avanture i pružamo podršku na tom putu.

Zajednica: povežite se, inspirirajte i podržite

Trčanje može biti individualna aktivnost, ali je zajednica ta koja daje stvarnu snagu i motivaciju. Laici i iskusni trkači, svi oni su dio dinamičnog kolopleta iskustava i znanja. Naš blog je platforma putem koje dijelimo iskustva, razmenjujemo savjete, dijelimo inspirativne priče trkača i pružamo podršku jedni drugima. Kroz zajedničke razgovore i priče, stvaramo osećaj pripadnosti i uzajamne podrške koji su ključni za motivaciju i napredak.

Edukacija i inspiracija: Važno je krenuti, a još važnije nastaviti

Naša vizija je da kroz članke i intervjue sa iskusnim trkačima, trenerima, ljekarima i entuzijastima, pružamo korisne informacije i savjete o pravilnoj tehnici trčanja, ishrani, oporavku, opremi i još mnogo toga. Želimo da vas inspirišemo da izađete iz zone komfora, postavite sebi nove ciljeve i otkrijete čari trail trčanja. Bilo da ste početnik, koji tek pravi prve trkačke korake, ili iskusni trkač sa višegodišnjim iskustvom, na našem blogu ćete pronaći nešto za sebe.

Bloggeri, dobrodošli!

Pozivamo sve blogere koji žele da budu dio naše trkačke zajednice da nam se jave! Ako imate blog posvećen trčanju, fitness-u ili zdravom načinu života, rado ćemo postaviti vaš link na našoj stranici. Na našoj platformi dijelimo resurse, informacije i inspiracije, tako da vaši članci i priče mogu doprijeti do šire publike. Kontaktirajte nas, a mi ćemo se pobrinuti da vaši linkovi budu vidljivi našim čitateljima.

Hvala što ste dio naše zajednice. Krenimo zajedno na trkačku avanturu i širimo ljubav prema trčanju na stazama i van njih!

Učestvujte, inspirišite i trčite s nama!

staza Ormanj trail kao inspiracija za blog
staze Ormanj trail inspirišu blog priče